Prezentare Topul Firmelor Editia XXIX

CUVÂNT ÎNAINTE

 Președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș

                                                                                                                                                                                                         Sărbătorim împreună reușitele comunității de afaceri mureșene

Topul firmelor din județul Mureș, ediția 2022, este un moment special în care așezăm la loc de cinste munca și realizările comunității de afaceri mureșene. Chiar dacă traversăm o perioadă extrem de dificilă, în care oamenii de afaceri caută soluții de supraviețuire și de adaptare la noua realitate, considerăm că performanța trebuie recunoscută, iar succesul trebuie recompensat. In acest context, conform tradiției, Camera de Comerț și Industrie Mureș acordă distincții celor mai performante companii, care au o importanță majoră în economia județului.

Topul firmelor din județul Mureș este singurul clasament reprezentativ, întocmit la nivelul tuturor operatorilor economici activi, fiind bazat pe o metodologie complexă și unitară la nivel național, implementată de întreaga rețea de camere de comerț județene din România. Anul acesta topul a ajuns la a 29-a ediție și, la întocmirea clasamentelor, au participat 19.676 societăți comerciale care au depus bilanțuri contabile, dintre care 3.051 s-au situat pe primele 10 locuri, fiind grupate pe domenii de activitate și pe clase de mărime. Dintre acestea 1.018 se regăsesc în catalogul tipărit „Topul Firmelor din Județul Mureș” locul 1 revenind unui număr de 732 de firme.

Pentru firmele premiate, prezența în catalogul Topul Firmelor din Județul Mureș reprezintă o carte de vizită, o garanție de bonitate și seriozitate în relațiile cu investitorii și cu partenerii comerciali, întrucât acest catalog se bucură de o largă distribuție în mediile de afaceri din țară și din străinătate.

Alături de evidențierea firmelor în cadrul clasamentelor, sunt importante și următoarele distincții care se acordă firmelor cu rezultate deosebite, constante de-a lungul timpului: Diploma și Trofeul pentru Excelență în Afaceri, Diploma pentru Exportatorii de Top, Trofeul de Distincție pentru Membri de Aur și Diplomele de Onoare pe care le acordăm femeilor manager de succes.

Ne mândrim cu faptul că 344 companii mureșene sunt prezente pe primele 10 locuri ale Topului național, dintre care 52 sunt ocupante ale locului 1, ceea ce situează județul Mureș pe un onorant loc 7 pe țară. În numele Colegiului de Conducere și al Comitetului de Direcție al CCI Mureș, doresc să adresez felicitări tuturor firmelor nominalizate în Top care, prin efort susținut, seriozitate, ambiție și perseverență, reușesc să situeze constant economia mureșeană peste media de dezvoltare pe țară.

Continuitatea activităților economice a fost și rămâne vitală pentru depășirea acestei perioade dificile. Mai ales în acest context, Camera de Comerț și Industrie Mureș rămâne un susținător puternic al intereselor comunității de afaceri mureșene.

                                                               Vasile POP
                                                              Președinte
                           CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE A JUDEŢULUI MUREŞ