Prezentare Topul Firmelor Ediția a XXVI-a

CUVÂNT ÎNAINTE

 Președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș

                                                                                                                                                                                                         Sărbătorim împreună reușitele comunității de afaceri mureșene

Gala „Topul firmelor din județul Mureș” este un moment special în care sărbătorim reușitele comunității de afaceri mureșene, alături de antreprenori, oficialități, parteneri și colaboratori. Cu acest prilej, Camera de Comerț și Industrie Mureș acordă distincții celor mai performante companii, care au o importanță majoră în economia județului.

Topul firmelor este singurul clasament reprezentativ, întocmit la nivelul tuturor operatorilor economici activi, fiind bazat pe o metodologie complexă și unitară la nivel național, implementată de întreaga rețea de camere de comerț din România. Anul acesta topul a ajuns la a 26-a Ediție și la întocmirea clasamentelor, au participat 17.404 societăți comerciale care au depus bilanțuri contabile, dintre care 2.826 s-au situat pe primele 10 locuri, fiind grupate pe domenii de activitate și pe clase de mărime. Dintre acestea 1.075 se regăsesc în catalogul tipărit „Topul Firmelor din Județul Mureș” locul 1 revenind unui număr de 772 de firme.

Alături de evidențierea firmelor în cadrul clasamentelor, sunt importante și următoarele distincții care se acordă firmelor cu rezultate deosebite, constante de-a lungul timpului: Diploma pentru Exportatorii de Top, Diploma și Trofeul pentru Excelență în Afaceri, Trofeul de Distincție pentru Membri de Aur și Diplomele de Onoare pe care le acordăm femeilor manager de succes.

Pentru firmele premiate, prezența în catalogul ”Topul Firmelor din Județul Mureș” reprezintă o carte de vizită, o garanție de bonitate și seriozitate în relațiile cu investitorii și cu partenerii comerciali, întrucât acest catalog se bucură de o largă distribuție în mediile de afaceri din țară și din străinătate.

Adresăm mulțumiri tuturor partenerilor noștri și, în mod special, Membrilor de Aur ai CCI Mureș, care ne-au sprijinit pentru editarea catalogului și pentru buna organizare a evenimentului de promovare, care se bucură, an de an, de prezența unor personalități marcante ale lumii universitare și științifice, oficialități ale administrației publice, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și ai mass media. Gala „Topul firmelor din județul Mureș” este și un prilej pentru ca cei mai importanți oameni de afaceri din județul Mureș să se întâlnească într-un cadru informal, să se cunoască mai bine, și să pună bazele unor colaborări viitoare.

Ne mândrim cu faptul că 342 companii mureșene sunt prezente pe primele 10 locuri ale Topului național, dintre care 46 sunt ocupante ale locului 1, ceea ce situează județul Mureș pe un onorantloc 7 pe țară.

În numele Colegiului de Conducere și al Comitetului de Direcție al CCI Mureș, doresc să adresez felicitări tuturor firmelor nominalizate în Top care, prin efort susținut, seriozitate, ambiție și perseverență, reușesc să situeze constant economia mureșeană peste media de dezvoltare pe țară.

                                                              Vasile POP
                                                              Președinte
                           CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE A JUDEŢULUI MUREŞ